Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Co prawda sezon na kapustę kwaszoną powoli mija, ale ta surówka smakuje cały rok - bomba witaminowa. Ot co...
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24183
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 18
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 54
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 24183
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 466
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 284
Składniki
Kapustę kwaszoną pokroić na mniejsze kawałki, paprykę i cebulę pokroić w kostkę, marchewkę i jabłko zetrzeć na tarce na wiórki, natkę posiekać - wszystkie składniki wrzucić do miski, wymieszać.
Do słoika wlać ocet balsamiczny i 4 łyżki przegotowanej wody, dodać cukier puder, pieprz. Energicznie wstrząsać, by powstała jednolita mieszanina. Następnie dolać oliwę z oliwek i ponownie wstrząsać, by powstała tym razem emulsja.
Na pół godziny przed podaniem wlać sos do surówki, wymieszać i ew. dosolić - ostrożnie, bo kapusta może być już wystarczająco słona; opcjonalnie można dodać szczyptę czubrycy. Surówka pasuje i do ryby i do mięs, nawet do blinów - jeśli ktoś lubi "na słono".