Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mam taką prawidłowość w tworzeniu nowych dań, że najlepsze połączenia smaków powstają wtedy, kiedy muszę wymyślić coś fajnego, z tego co jest w domu, ponaglany presją czasu! Czasem dodatkowo udział w takich daniach mają produkty, które przygotowałem z myślą o innych daniach, ale jak zwykle w nadmiarze i dobrze byłoby je jakoś sensownie wykorzystać! Tak w wielkim skrócie mogę opisać w jaki sposób powstała "makaronowa sałatka z tuńczykiem", bowiem "z wczoraj" zostało trochę ugotowanego makaronu, goście zapowiedzieli telefonicznie rychłe przybycie, a w kuchennych szafkach zawsze znajdzie się kilka puszek z czymś o uniwersalnym zastosowaniu! No i trzeba wymyślić już tylko sensowne połączenia smaków. Zapewniam, że słodycz ananasa doskonale łączy się z kukurydzą, jajkami i majonezem, tuńczyk dodaje wykwintności, a fasola zapewnia sytość. To jest pyszne i syte! Każdy, kto zechce samodzielnie wykonać tą sałatkę, pełną listę składników i sposób przygotowania znajdzie w szczegółowym opisie. Smacznego! <WJ>
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19237
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13034
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1677
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232113
Składniki
Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy, studzimy. Wszystko puszkowe osączamy z zalewy, przekładamy do dużej miski w której będziemy łączyć wszystkie składniki. Dodajemy makaron, posiekany szczypior i ugotowane na twardo, pokrojone w kostkę, jajka. Wszystkie składniki mieszamy razem z majonezem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem.