Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiąca sałata z delikatnym sosem z awokado ;-D
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 259
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1103
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 259
Lekki jogurtowy deser z galaretką i musli. Pyszny i słodki. Szybki do zrobien...
Odsłon: 1103
Składniki
Poobrywaj liście sałaty, umyj je i odwiruj w suszarce. Przełóż do salaterki z rukwią. Przetnij awokado na pół, usuń pestkę, wyjmij łyżeczką porcje miąższu i dodaj do sałaty.
Zmiksuj śmietanę z miąższem drugiej połówki awokado, sokiem z cytryny, czterema łyżkami oliwy extra vergine oraz szczyptą soli i pieprzu.
Jeśli dressing będzie za gęsty, dolej odpowiednią, niewielką ilość wody. Przemieszaj sałatę z dressingiem i jedz!
;-D
;-)))