Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowa sałatka z łososiem na wzór sushi. Pyszna. Warstwowa zawsze ładnie wygląda na stole.
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3905
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3741
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 511
Witajcie kochani biegnę dziś do was z nowym przepisem na domowe frytki, tak w...
Odsłon: 307
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1944
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3905
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3741
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 511
Składniki
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Z octu jabłkowego, cukru i sosu sojowego zrobić miksturę i dodać do jeszcze ciepłego ryżu, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Łososia też pokroić w kostkę. Algi pociąć na kawałki na ok. 2×2 cm. Imbir pokroić na mniejsze części. Majonez wymieszać z wasabi. Dno salaterki ( średnica 20 cm ) przykryć algami. Na algi wyłożyć połowę ryżu. Ryż posmarować połową majonezu z wasabi. Teraz ogórek, połowa porcji łososia i imbir. Na imbir ponownie algi i pozostały ryż. Znowu majonez z wasabi. Teraz awokado i pozostały łosoś. Wierzch posypać sezamem, wcześniej delikatnie prażonym na suchej patelni. Schłodzić ok. 2 godzin. Smacznego.