Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Imprezowa sałatka z łososiem na wzór sushi. Pyszna. Warstwowa zawsze ładnie wygląda na stole.
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 25
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 41
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 68
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10512
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 95
Składniki
Ryż ugotować wg. przepisu na opakowaniu. Z octu jabłkowego, cukru i sosu sojowego zrobić miksturę i dodać do jeszcze ciepłego ryżu, wymieszać. Pozostawić do wystudzenia. Awokado obrać, usunąć pestkę i pokroić w drobną kostkę. Ogórek pokroić w drobną kostkę. Łososia też pokroić w kostkę. Algi pociąć na kawałki na ok. 2×2 cm. Imbir pokroić na mniejsze części. Majonez wymieszać z wasabi. Dno salaterki ( średnica 20 cm ) przykryć algami. Na algi wyłożyć połowę ryżu. Ryż posmarować połową majonezu z wasabi. Teraz ogórek, połowa porcji łososia i imbir. Na imbir ponownie algi i pozostały ryż. Znowu majonez z wasabi. Teraz awokado i pozostały łosoś. Wierzch posypać sezamem, wcześniej delikatnie prażonym na suchej patelni. Schłodzić ok. 2 godzin. Smacznego.