Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka brokułowa z serem feta i czarnymi oliwkami to bardzo smaczna i efektowna przekąska, która idealnie nadaje się na różnego rodzaju przyjęcia, sprawdzi się także na śniadanie, kolację, czy do pracy. Połączenie brokuła, sera feta i oliwek świetnie się ze sobą komponuje a wyśmienitego smaku dodaje sałatce sos czosnkowy na bazie majonzu. Polecam do wypróbowania przepisu.
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1975
Pomysł na dodatek do obiadu zamiast sałatki bądź surówki. Zabiera niecałe 15...
Odsłon: 25
Podkręcony smak świątecznych śledzi.
Odsłon: 465
Szybka i prosta sałatka z kurczakiem, słodką żurawiną i chrupiącym selerem, c...
Odsłon: 1975
Składniki
W miseczce umieszczamy majonez, dodajemy czosnek granulowany, odrobinę soli oraz czarny pieprz i wszystko dokładnie mieszamy.
Do garnka przekładamy podzielonego na mniejsze różyczki brokuła, zalewamy wodą i gotujemy około 5-7 minut pod przykryciem, po czym studzimy. Brokuła można również ugotować na parze. Ugotowanego i wystudzonego brokuła kroimy na mniejsze kawałki. Ser typu feta kroimy w niewielką kostkę. Na płaskich talerzach układamy pokrojonego brokuła, na warstwie brokuła umieszczamy kawałki sera a na wierzchu układamy czarne oliwki. Tak przygotowaną sałatkę polewamy wcześniej przygotowanym sosem. Gotową sałatkę wstawiamy na pół godziny do lodówki aby wszystkie smaki się przegryzły.