Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta sałata do obiadu na pewno przypadnie do gustu zarówno tobie, jak i bliskim. Ma lekko słodki posmak, który przełamuje typowo słone składniki. Sprawdź nasz przepis, który doskonale sprawdzi się zarówno w roli dodatku obiadowego, jak i prostej kolacji lub posiłku do pracy.
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10312
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 32
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 94
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 10312
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 106
Delikatne kotleciki z piersi kurczaka, lekko przyprawione, w sam raz na obiad...
Odsłon: 949
Składniki
Jajka ugotuj na twardo, a potem obierz i posiekaj w drobną kostkę. Paprykę zieloną oczyść z gniazda nasiennego, również pokrój drobno. Z pora odkrój część białą i jasnozieloną. Posiekaj. Marchewkę obierz, zetrzyj na tarce. Wszystkie składniki przełóż do dużej miski.
Teraz dopraw sałatę do obiadu majonezem i musztardą chrzanową. Dodaj też odrobinę soku z cytryny, sól oraz pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki.
Umieść sałatę w lodówce minimum 30 minut przed podaniem.