Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka z niewielu składników, która pasuje do kanapek, pieczonego mięsa lub jako samodzielna przekąska.
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4850
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 141
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 341
Czebureki-chrupiące i rumiane pierogi z soczystym mięsnym farszem. Danie z k...
Odsłon: 4850
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 108
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 141
Składniki
Pieczarki obrałam i starłam na tarce na grubych oczkach. Cebulę obrałam i pół pokroiłam w drobną kostkę. Na patelni rozgrzałam łyżkę oleju i wrzuciłam cebulę. Zeszkliłam ją i dodałam starte pieczarki. Smażyłam je przez kilka minut. Najpierw pieczarki puściły sos. Wtedy je trochę doprawiłam solą i pieprzem i smażyłam dalej aż cały sos odparował. Pieczarki odstawiłam do wystudzenia. Jajka ugotowałam na twardo, wystudziłam je w zimnej wodzie i obrałam ze skorupek. Pokroiłam je w drobną kostkę. Groszek odcedziłam na sicie z zalewy i przełożyłam do miski. Dodałam pieczarki, jajka, posiekany szczypiorek i starty na tarce na grubych oczkach ser żółty. Wszystko doprawiłam do smaku solą i pieprzem. Dodałam majonez i dokładnie wymieszałam. Sałatkę przełożyłam do salaterki i schłodziłam przez kilka godzin w lodówce.