Do góry

Sałatki Przepis na:

Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Przepis dnia 2018-10-12
Sałatka makaronowa z tuńczykiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 2236

Dodano:

Odsłon: 13411

Smaczna i sycąca sałatka z dodatkiem natki pietruszki oraz sosu na bazie majonezu i keczupu. Świetnie sprawdzi się jako drugie śniadanie w pracy.

Składniki

  • Makaron świderki (suchy) - 1 szklanka
  • Tuńczyk w sosie własnym, w kawałkach - 1 puszka
  • Kukurydza konserwowa - 1 puszka
  • Ogórki konserwowe - 4-5 sztuk
  • Natka pietruszki posiekana - 1 łyżka
  • Majonez - 2,5 łyżki
  • Keczup - 2,5 łyżki
  • Olej roślinny - 1 łyżka (do gotowania makaronu)
  • Sól i pieprz do smaku
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Makaron ugotować w osolonej wodzie z dodatkiem oleju, przełożyć na durszlak, przelać zimną wodą i wystudzić.

  2. Ogórki pokroić w kostkę. Kukurydzę i tuńczyka odsączyć.

  3. Wymieszać wszystkie składniki sałatki i ewentualnie doprawić solą i pieprzem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (14)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń