Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie długiego, majowego weekendu warto cieszyć się piękną pogodą i nie poświęcać zbyt wiele czasu na gotowanie. Właśnie z tego powodu warto uruchomić grilla, a do mięs z rusztu podać nieskomplikowaną, ale pyszną sałatkę ziemniaczaną. Ta idealna sałatka na majówkę z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 509
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 233
Przyjemny w wykonaniu i fantastyczny w smaku kisiel ze śliwek i jabłek posypa...
Odsłon: 76
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 509
Czy jest szybki sposób na zrobienie pysznych pierogów? Jest! Tajemnica tkwi...
Odsłon: 233
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz je dokładnie, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Jeśli masz do dyspozycji młode ziemniaki, wystarczy je dobrze wyszorować, nie trzeba wtedy ich obierać po ugotowaniu. Przełóż gotowe ziemniaki do dużej miski.
Rzodkiewki umyj, osusz, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Ogórki konserwowe posiekaj w półplasterki. Dodaj do ziemniaków.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do pozostałych składników.
Teraz dodaj majonez, musztardę francuską, sól i pieprz. Na koniec przełóż też posiekany świeży szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.