Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie długiego, majowego weekendu warto cieszyć się piękną pogodą i nie poświęcać zbyt wiele czasu na gotowanie. Właśnie z tego powodu warto uruchomić grilla, a do mięs z rusztu podać nieskomplikowaną, ale pyszną sałatkę ziemniaczaną. Ta idealna sałatka na majówkę z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 354
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1563
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26217
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 160
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 354
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1563
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 2911
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 26217
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz je dokładnie, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Jeśli masz do dyspozycji młode ziemniaki, wystarczy je dobrze wyszorować, nie trzeba wtedy ich obierać po ugotowaniu. Przełóż gotowe ziemniaki do dużej miski.
Rzodkiewki umyj, osusz, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Ogórki konserwowe posiekaj w półplasterki. Dodaj do ziemniaków.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do pozostałych składników.
Teraz dodaj majonez, musztardę francuską, sól i pieprz. Na koniec przełóż też posiekany świeży szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.