Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W czasie długiego, majowego weekendu warto cieszyć się piękną pogodą i nie poświęcać zbyt wiele czasu na gotowanie. Właśnie z tego powodu warto uruchomić grilla, a do mięs z rusztu podać nieskomplikowaną, ale pyszną sałatkę ziemniaczaną. Ta idealna sałatka na majówkę z pewnością na stałe wejdzie do twojego kulinarnego repertuaru.
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1907
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3866
W internecie krąży mnóstwo przepisów na śliwkę w czekoladzie , ale ta jest n...
Odsłon: 3635
Kto lubi a kto nienawidzi? z doświadczenia wiem że dla większości jest to zmo...
Odsłon: 448
Składniki
Ziemniaki ugotuj w mundurkach. Kiedy ostygną, obierz je dokładnie, a następnie pokrój w średniej wielkości kostkę. Jeśli masz do dyspozycji młode ziemniaki, wystarczy je dobrze wyszorować, nie trzeba wtedy ich obierać po ugotowaniu. Przełóż gotowe ziemniaki do dużej miski.
Rzodkiewki umyj, osusz, a następnie pokrój na cienkie plasterki. Ogórki konserwowe posiekaj w półplasterki. Dodaj do ziemniaków.
Jabłko obierz i zetrzyj na tarce, przełóż do pozostałych składników.
Teraz dodaj majonez, musztardę francuską, sól i pieprz. Na koniec przełóż też posiekany świeży szczypiorek. Wszystko wymieszaj i wstaw do lodówki na około 30 minut, aby smaki się przegryzły.