Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nicejska to chyba najsłynniejsza francuska sałatka. Wywodzi się z kuchni ludzi ubogich i na początku składała się tylko z anchois i sezonowych, surowych warzyw. Dziś istnieje wiele wersji: z ziemniakami, karczochami czy łososiem. Moja sałatka jest oparta na pierwotnym przepisie, ale dużo bogatsza w smaku.
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 723
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 88
Plasterki limonki w rumie z goździkami i kardamonem. To pyszny dodatek do roz...
Odsłon: 12
Wyjątkowo lekkie i puszyste muffinki limonkowe z limonkowym kremem. Skórka na...
Odsłon: 10
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65175
Flaczki z soczewicą to danie niezwykle pożywne, które może stanowić samodziel...
Odsłon: 723
Popularnym daniem kuchni małopolskiej są hulajdy. To niewielkie, okrągłe klus...
Odsłon: 88
Składniki
Fasolkę gotujemy (około 5-6 minut od momentu wrzenia), studzimy. Jajka gotujemy (wystarczy 5 minut od wrzenia). Składniki na sos mieszamy. Na talerzach układamy porwaną sałatę, pokrojone pomidory, oliwki, kapary, cebulę, fasolkę. Na to odcedzonego tuńczyka, po 2 fileciki anchois. Całość polewamy sosem. Podajemy od razu.