Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka nicejska to chyba najsłynniejsza francuska sałatka. Wywodzi się z kuchni ludzi ubogich i na początku składała się tylko z anchois i sezonowych, surowych warzyw. Dziś istnieje wiele wersji: z ziemniakami, karczochami czy łososiem. Moja sałatka jest oparta na pierwotnym przepisie, ale dużo bogatsza w smaku.
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4004
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18861
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 4004
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29426
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 178
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 18861
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 794
Składniki
Fasolkę gotujemy (około 5-6 minut od momentu wrzenia), studzimy. Jajka gotujemy (wystarczy 5 minut od wrzenia). Składniki na sos mieszamy. Na talerzach układamy porwaną sałatę, pokrojone pomidory, oliwki, kapary, cebulę, fasolkę. Na to odcedzonego tuńczyka, po 2 fileciki anchois. Całość polewamy sosem. Podajemy od razu.