Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka pieczarkowa z jajkami, ogórkiem i karmelizowanym porem. Przepis nie jest mój, ale dobry :)
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 11959
Przepis dnia
Zupa czardasz, czyli zupa gulaszowa, to tradycyjna potrawa rodem z kuchni węg...
Odsłon: 16446
Przepis dnia
Zapiekanka prowansalska jest pełna soczystych i dojrzałych warzyw, ziół i sos...
Odsłon: 5283
Składniki
Pieczarki zalewamy wodą i gotujemy pod przykryciem przez 5 minut. Jeśli pieczarki są duże - czas należy wydłużyć. Generalnie powinny pozostać po ugotowaniu dość twarde. Po ugotowaniu odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia. W tym czasie pora kroimy w drobne piórka. Smażymy go na patelni na maśle. Kiedy por się zeszkli, dodajemy cukier i podsmażamy dalej do zbrązowienia. Szczypiorek siekamy drobno. Ugotowane jajka, ogórki kiszone oraz pieczarki kroimy w kostkę i wkładamy do miski. Do miski dodajemy majonez, musztardę i jogurt. Doprawiamy solą i pieprzem i wszystko mieszamy. Na koniec dodajemy szczypiorek i pora i jeszcze raz wszystko mieszamy. Sałatka powinna być mocno doprawiona, a najlepiej smakuje po przegryzieniu się przez kilka godzin.