Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekko ostra i mocno chrupiąca sałatka z jajkiem, rzodkiewką i kabanosem polana sosem majonezowym o czosnkowym smaku. Można ją podać na śniadanie lub kolację. Jest kolorowa, sycąca i bardzo wiosenna.
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 721
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 319
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 106
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 721
W ten sposób ugotowane jajka nie będą mieć zielonkawej obwódki na żółtku, no...
Odsłon: 319
Przepyszny chleb dyniowy, zawsze robię 2 szt., ta sama praca, piekarnik raz p...
Odsłon: 106
Składniki
Rzodkiewki kroimy w plasterki, które przekrawamy na ćwiartki. Ogórka obieramy ze skórki i kroimy w drobną kostkę. Tak samo kroimy cebulę oraz seler naciowy. Jajka możemy pokroić w nieco grubszą kostkę. Kabanosa w półcentymetrowe kawałki. Pokrojone składniki sałatki przekładamy do miski razem z osączoną z zalewy kukurydzą. Przyprawiamy sałatkę pieprzem i solą do smaku.
Majonez , śmietanę lub jogurt łączymy ze zmiażdżonym czosnkiem, dokładnie mieszamy i przekładamy do miski z warzywami. Całość mieszamy i wkładamy do lodówki , aby sałatka się schłodziła.
Sałatka rzodkiewkowa z kabanosem gotowa!