Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sałatka z bobem i fetą to prawdziwa bomba witaminowa, pełna świeżości i aromatów. Jest niezwykle sycąca, dzięki czemu sprawdzi się na szybki lunch czy kolację. Feta dodaje jej przyjemnej słoności, a chrupiąca sałata skąpana w delikatnym dressingu jest niezwykle ciekawa w smaku. Nie można też zapominać, że bób jest wskazany osobom borykającym się z problemami układu sercowo-naczyniowego: obniża cholesterol, reguluje ciśnienie krwi i dostarcza dużej ilości żelaza.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3728
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1556
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Składniki
Bób ugotuj w osolonej wodzie do miękkości, przez ok. 3 minuty. Odcedź i przepłucz go zimną wodą. W przypadku dużych ziaren o twardej skórce, zdejmij ją. Na młodym bobie możesz zostawić skórkę. Bób wsyp do dużej miski sałatkowej.
Sałatę umyj i podrzyj na mniejsze fragmenty. Umieść ją na bobie.
Pomidory umyj i pokrój w ósemki. Połóż je na sałacie.
W osobnej miseczce wymieszaj wszystkie składniki dressingu, w tym przeciśnięty przez praskę czosnek.
Sosem zalej równomiernie sałatkę. Nie mieszaj. Posyp całość kruszoną fetą.
Sałatkę z bobem i fetą podawaj po schłodzeniu w lodówce przez ok. 2 godziny.