Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę.
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 239
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 211
Dzisiaj zapraszam Was na deser zero waste. Został mi otwarty serek mascarpone...
Odsłon: 239
Proste danie w stylu włoskim -ulubiony makaron, mięso mielone, sos pomidorowy...
Odsłon: 211
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C. (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy większe pokroić na mniejsze części i osobno zawinąć w folię.) Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.