Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę.
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 187
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10914
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 187
Na andrzejkowy wieczór postanowiłam po raz pierwszy w życiu przygotować steki...
Odsłon: 361
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 10914
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C. (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy większe pokroić na mniejsze części i osobno zawinąć w folię.) Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.