Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wielbiciele buraków nie będą zawiedzeni. Smakosze połączenia burak-śledź będą wołać o dokładkę.
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 14
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 427
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 230
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 367
Sałatka ziemniaczana tym razem wzbogacona dodatkowymi składnikami. Smaczna, z...
Odsłon: 14
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 330
Poleam. Domowe słodkości najlepsze.
Odsłon: 427
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 230
Wspaniały tort bezowy z bitą śmietaną i ulubionymi owocami. Idealny na zakońc...
Odsłon: 367
Składniki
Buraki czyścimy, owijamy w folię aluminiową, przekładamy na blaszkę do pieczenia i zapiekamy 90 min w 180°C. (Długość pieczenia zależny jest od wielkości buraków. Proponujemy większe pokroić na mniejsze części i osobno zawinąć w folię.) Studzimy, obieramy i kroimy w kostkę. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy w kostkę. Ogórki i paprykę kroimy w kostkę. Cebulę siekamy. Natkę siekamy. Kukurydzę osączamy z zalewy. Majonez łączymy z tuńczykiem (razem z zalewą), blendujemy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Sałatkę doprawiamy solą i pieprzem.