Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta sałatka to idealne połączenie kremowej burraty, słodkich fig i lekko pikantnej rukoli. Do tego chrupiące orzechy, dobrej jakości oliwa i kilka kleksów glazury balsamicznej......
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 173
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12054
Ach, cóż to jest za chleb..... Na zakwasie, z mnóstwem ziaren i miodem. Nie w...
Odsłon: 2103
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 173
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 1124
Sajgonki w nieco zdrowszej wersji. Zamiast smażyć, upiekłam je w piekarniku....
Odsłon: 1193
Przepis dnia
Smaczek teścia to danie, którego nikt nie odmówi. W dodatku pysznie miękkie m...
Odsłon: 12054
Składniki
Rukolę rozłożyć na talerze. Figi pokroić w ćwiartki lub na pół, gdy owoce są mniejsze, burratę rozerwać. Owoce i ser ułożyć na liściach rukoli. Orzechy włoskie z grubsza posiekać, dodać do sałatki.
Sałatkę posypać płatkami papryki aleppo, skropić oliwą i glazurą balsamiczną.