Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta prosta sałatka to idealne połączenie kremowej burraty, słodkich fig i lekko pikantnej rukoli. Do tego chrupiące orzechy, dobrej jakości oliwa i kilka kleksów glazury balsamicznej......
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7899
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1163
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13666
Składniki
Rukolę rozłożyć na talerze. Figi pokroić w ćwiartki lub na pół, gdy owoce są mniejsze, burratę rozerwać. Owoce i ser ułożyć na liściach rukoli. Orzechy włoskie z grubsza posiekać, dodać do sałatki.
Sałatkę posypać płatkami papryki aleppo, skropić oliwą i glazurą balsamiczną.