Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zaskakujące połączenie smaków może Was zaskoczyć pozytywnie. Dla mnie ekstra.
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13466
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Będąc na diecie keto nie musisz rezygnować z ulubionych potraw. Dzięki temu p...
Odsłon: 13466
Tradycyjna, wyjątkowa śląska zupa, która jest zdrowa, pełna smaku i sycąca, i...
Odsłon: 595
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 2815
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 777
Składniki
Sałatę opłukałem, porwałem na małe kawałki. Orzechy piniowe uprażyłem na suchej patelni. Gruszki , po usunięciu gniazd nasiennych pokroiłem na ćwiartki a następnie w plasterki ( nie obierałem ).
Rozgrzałem na patelni łyżkę masła, włożyłem gruszki i usmażyłem na dużym ogniu, aż się zrumieniły. Przełożyłem do salaterki wraz z masłem. Na taj samej patelni uprażyłem orzechy nerkowca, dodałem miód. Cały czas mieszałem, aż miód się rozpuścił i pokrył orzechy. Zdjąłem z ognia. Winogron umyłem, pokroiłem na połówki, usunąłem pestki. Również zglazurowałem miodem
Sałatę rozłożyłem na talerzu, dodałem gruszki, delikatnie wymieszałem. Rozłożyłem winogron, posypałem orzechami nerkowca i orzechami piniowymi. Pokruszony ser Roquefort dodałem na wierzch. Całość skropiłem miodowo – orzechowym sosem.