Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Zaskakujące ale pyszne połączenie tuńczyka z kalafiorem /i kilkoma dodatkami/. Sałatka bez mięsa i wędliny - będzie fajnym dodatkiem do grilla:) Ale równie dobrze będzie smakować jako samodzielne danie kolacyjne:)
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 115
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 188
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4307
Brukiew jest idealna dla osób dbających o kondycję skóry, włosów i paznokci....
Odsłon: 115
Włoski smakołyki, a smaki w sumie polskie.
Odsłon: 65
Przepis na puszyste naleśniki ze słodkim farszem z orzechów i rodzynek polane...
Odsłon: 188
Faworki, nazywane także chrustem, to słodki przysmak, którego nie może zabrak...
Odsłon: 4307
Składniki
Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do wystudzenia. Kalafiora dzielimy na różyczki i gotujemy w osolonej wodzie do ulubionej miękkości - jedni wolą przelać go jedynie wrzątkiem a inni gotują 3-5 min. Kalafiora odsączamy i odstawiamy do wystudzenia. Tuńczyka odsączamy z zalewy. Sos: czosnek przeciskamy przez praskę, dodajemy majonez i śmietanę /możemy ją zastąpić jogurtem naturalnym/, doprawiamy do smaku solą i pieprzem i dokładnie mieszamy. Na półmisku układamy liście sałaty, na niej jajka /pokorojone na połówki lub ćwiartki/. Między jajkami układamy różyczki kalafiora, pomidorki koktajlowe i cząstki tuńczyka. Dekorujemy natką pietruszki i polewamy przygotowanym sosem śmietanowo-czosnkowym.