Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną sałatkę na lunch lub kolację. Samo dobro.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 499
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 454
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112919
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 227
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 499
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 454
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 825
Składniki
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem. Wystudzić. Na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w cienkie płatki. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i w grubszą kostkę cukinię. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Warzywa powinny pozostać lekko twarde. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wystudzić. Kaszę kuskus wymieszać z warzywami z patelni i przełożyć do salaterki. Wyrównać i na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojone na pół pomidorki, pokrojone na pół kulki mozzarelli oraz pokrojone, a wcześniej obrane i pozbawione pestki awokado. Oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Posypać listkami bazylii. Smacznego