Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną sałatkę na lunch lub kolację. Samo dobro.
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 62
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9296
Przepis na zdrowe pieczone pulpeciki, które zrobiłam z myślą o sobie i niemow...
Odsłon: 62
Idealne danie sezonowe, czyli sałatka ze szparagów i truskawek, jest soczysta...
Odsłon: 39
Ten wspaniały chlebek pojawił się w moim menu juz pięć lat temu. Na moim kana...
Odsłon: 9296
Składniki
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem. Wystudzić. Na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w cienkie płatki. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i w grubszą kostkę cukinię. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Warzywa powinny pozostać lekko twarde. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wystudzić. Kaszę kuskus wymieszać z warzywami z patelni i przełożyć do salaterki. Wyrównać i na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojone na pół pomidorki, pokrojone na pół kulki mozzarelli oraz pokrojone, a wcześniej obrane i pozbawione pestki awokado. Oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Posypać listkami bazylii. Smacznego