Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszną sałatkę na lunch lub kolację. Samo dobro.
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 364
Proste ciasto na oleju z rabarbarem i chrupiącą kokosową kruszonką. Zaczyna s...
Odsłon: 92
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 19
Polecam.
Odsłon: 412
Składniki
Kaszę kuskus zalać wrzątkiem i pozostawić pod przykryciem. Wystudzić. Na oleju rzepakowym zeszklić cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek pokrojony w cienkie płatki. Dodać pokrojoną w drobną kostkę marchewkę i w grubszą kostkę cukinię. Smażyć kilka minut na wolnym ogniu. Warzywa powinny pozostać lekko twarde. Dodać pieprz młotkowany z kolendrą i sól do smaku. Wystudzić. Kaszę kuskus wymieszać z warzywami z patelni i przełożyć do salaterki. Wyrównać i na wierzchu ułożyć kawałki tuńczyka oraz pokrojone na pół pomidorki, pokrojone na pół kulki mozzarelli oraz pokrojone, a wcześniej obrane i pozbawione pestki awokado. Oprószyć pieprzem młotkowanym z kolendrą i solą. Posypać listkami bazylii. Smacznego