Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka sałatka, łatwa w modyfikacji. Można podawać z pieczywem, ryżem, kaszą lub samodzielnie.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4958
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113761
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4958
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34405
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2077
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113761
Składniki
Kurczaka pokroić w paski lub na mniejsze kawałki, zamarynować i odstawić do lodówki. W razie braku czasu, można go przyrządzić od razu. Po zamarynowaniu, grillować przez kilka minut na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym, ewentualnie ugotować na parze lub upiec.
Mango i awokado pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną sałatę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać i również dodać do sałatki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Podzielić sałatkę na dwa talerze, na każdej porcji rozłożyć lekko ostudzone mięso. Polecam posypać sałatkę pestkami dyni, płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.