Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna i szybka sałatka, łatwa w modyfikacji. Można podawać z pieczywem, ryżem, kaszą lub samodzielnie.
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Cudownie kremowy sernik na ciasteczkowym spodzie z wyczuwalną nutą pistacji i...
Odsłon: 1146
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 651
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 224
Składniki
Kurczaka pokroić w paski lub na mniejsze kawałki, zamarynować i odstawić do lodówki. W razie braku czasu, można go przyrządzić od razu. Po zamarynowaniu, grillować przez kilka minut na specjalnej patelni lub grillu elektrycznym, ewentualnie ugotować na parze lub upiec.
Mango i awokado pokroić w kostkę, dodać rozdrobnioną sałatę. Cebulę pokroić w piórka, papryczkę chilli przekroić na pół, usunąć gniazda nasienne, posiekać i również dodać do sałatki. Składniki dressingu dokładnie wymieszać i polać nim sałatkę.
Podzielić sałatkę na dwa talerze, na każdej porcji rozłożyć lekko ostudzone mięso. Polecam posypać sałatkę pestkami dyni, płatkami migdałowymi lub posiekanymi orzechami włoskimi.