Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczna sałatka dla osób mających mało czasu ale chcących dbać o zdrowie i figurę.
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 204
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 80
Składniki
Sałatę rozdrobnić rękami na małe kawałeczki. Paprykę pokroić w paseczki. Ogórek pokroić w pół plasterki. Cebulkę dymkę pokroić w piórka. Gotowane chude mięso pokroić w paseczki. Rozdrobnione składniki ułożyć w salaterce.
Przygotować sos: oliwę z oliwek wymieszać z niewielką ilością soku z cytryny, dodać szczyptę soli morskiej, mielonego czarnego pieprzu, ziół prowansalskich do smaku. Składniki polać przygotowanym sosem. Można posypać posiekaną natką pietruszki. Smacznego.