Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wspaniała sałatka, którą wszyscy będą się zachwycać.
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Bardzo szybkie do wykonania ciasto bez pieczenia. Herbatniki z puszystym krem...
Odsłon: 190
Rewelacyjny, sezonowy obiad w 20 minut. Ziemniaczane kluseczki ze szparagami,...
Odsłon: 71
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 102
Składniki
Jajka ugotować. Jedno jajko zetrzeć w całości na grubej tarce. Pozostałe jajka zetrzeć bez żółtek również na grubej tarce(te cztery zółtka bedą potrzebne na sam koniec). Cebulę i paprykę pokroić w drobną kostkę. Ser żółty zetrzeć na tarce o drobnych oczkach. Ogórki zetrzeć na tarce o drobnych oczkach i odcisnąć z wody. Tuńczyka odcisnąć z wody.
Wszystkie składniki oprócz krakersów i czterech żółtek o których pisałem wcześniej mieszamy razem przyprawiając solą i pieprzem. Dodajemy majonez wedle uznania.
Układamy krakersy na kwadratowej szklanej paterze lub na dużym półmisku. Najpierw układamy krakersy, potem masa - krakersy - masa - krakersy. Górę smarujemy majonezem, a następnie posypujemy startymi żółtkami i posypujemy szczypiorkiem.