Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, kolorowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem latem świetnie zastępuję główny posiłek. To też idealna opcja na pożywny posiłek do pracy :)
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5247
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19171
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Przepis dnia
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 5247
Dzisiaj szybki chleb bez wyrabiania z ziarnami. Piekłam ten chleb z podwójnej...
Odsłon: 29585
W tym roku wyjątkowo pięknie obrodziły nasze śliwki, przygotowałam więc pyszn...
Odsłon: 205
Ciasto Porachunki Teściowej to rezultat kulinarnej utarczki pomiędzy teściową...
Odsłon: 19171
Dzień dobry wszystkim mam dla was przepis na pyszne pączki jak u mamy tak wie...
Odsłon: 909
Składniki
Pestki dyni i słonecznika uprażyć na suchej patelni. Przestudzić. Składniki pesto z połową porcji uprażonych ziaren utrzeć w moździerzu lub zblendować niezbyt drobno. Sałatę porwać na kawałki, ułożyć na talerzu, dodać pokrojone jajka, pomidorki, ogórki obrane i pokrojone w paski, odsądzonego tuńczyka, oliwki oraz pozostałą część uprażonych ziaren. Przed podaniem sałatkę polać pesto.
Rady: Jeśli pesto jest za gęsto można dodać więcej oleju/oliwy lub w lżejszej wersji wody