Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Pyszna, kolorowa sałatka z tuńczykiem i jajkiem latem świetnie zastępuję główny posiłek. To też idealna opcja na pożywny posiłek do pracy :)
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7159
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1177
Szybkie i smaczne mięsko pieczone w piekarniku. Smaczne jak do obiadu tak i...
Odsłon: 2152
Polędwica należy do tej partii wieprzowiny, którą trudno jest zrobić na soczy...
Odsłon: 7159
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 1177
Składniki
Pestki dyni i słonecznika uprażyć na suchej patelni. Przestudzić. Składniki pesto z połową porcji uprażonych ziaren utrzeć w moździerzu lub zblendować niezbyt drobno. Sałatę porwać na kawałki, ułożyć na talerzu, dodać pokrojone jajka, pomidorki, ogórki obrane i pokrojone w paski, odsądzonego tuńczyka, oliwki oraz pozostałą część uprażonych ziaren. Przed podaniem sałatkę polać pesto.
Rady: Jeśli pesto jest za gęsto można dodać więcej oleju/oliwy lub w lżejszej wersji wody