Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-06-2022
Sałatka z tuńczykiem, papryką i serkiem wiejskim to kolorowa, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, świetna propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację. Ciekawe połączenie różnych składników tworzy smakowitą całość, dzięki czemu sałatka zyskuje niepowtarzalny smak. Jej dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112901
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 203
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 470
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 445
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 798
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 112901
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 203
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 470
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 445
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 798
Składniki
Umyte papryki: czerwoną, żółtą i zieloną kroimy w średnią kostkę, po czym wrzucamy do miski. Jasną część pora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do papryki. Następnie do sałatki wrzucamy odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz serek wiejski. Wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i delikatnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.