Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 24-06-2022
Sałatka z tuńczykiem, papryką i serkiem wiejskim to kolorowa, smaczna i bardzo łatwa w przygotowaniu przekąska, świetna propozycja na śniadanie, do pracy czy na kolację. Ciekawe połączenie różnych składników tworzy smakowitą całość, dzięki czemu sałatka zyskuje niepowtarzalny smak. Jej dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15391
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 889
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22976
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15391
Składniki
Umyte papryki: czerwoną, żółtą i zieloną kroimy w średnią kostkę, po czym wrzucamy do miski. Jasną część pora kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do papryki. Następnie do sałatki wrzucamy odsączonego z oleju i rozdrobnionego tuńczyka, odsączoną z zalewy kukurydzę oraz serek wiejski. Wszystko doprawiamy do smaku solą oraz czarnym pieprzem i delikatnie razem łączymy. Tak przygotowaną sałatkę wstawiamy do lodówki na pół godziny aby wszystkie smaki się przegryzły.