Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polskie sałatki i dodatki to obiadu.
tarka
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2727
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 17
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 109
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 810
Moda na dania kultowe z PRL-u nie przemija i nas to bardzo cieszy, ponieważ j...
Odsłon: 2727
Propozycja dla tych, którzy lubią pikantne potrawy. Jeśli nie chcecie zbyt pi...
Odsłon: 17
Grzyby w słoikach gotowe do przygotowania sosów grzybowych i zup.
Odsłon: 109
Gulasz ugotowany z wieprzowej łopatki z dodatkiem pokrojonych w kostkę warzyw...
Odsłon: 177
Przepis dnia
Domowa lazania z prawdziwkami z domowymi płatami ciasta makaronowymi zapiekan...
Odsłon: 810
Składniki
Surówka z kapusty kiszonej: Kapustę się sieka, jabłko, paprykę/marchew trze się na tarce, jeszcze koperek, szczypiorek, sól, pieprz, cukier i olej. Buraczki: Ugotowanego buraka trze się na tarce, trzeba go doprawić solą, octem winnym i cukrem, można dodać chrzanu dla ostrości. Zasmażana kapusta: Posiekaną kiszoną kapustę gotuje się 30 minut z kminkiem. Na patelni robi się zasmażkę ze smalcu i mąki, i dodaje się kapustę kiszona i doprawia się solą i pieprzem. Ziemniaki pure: Ziemniaki gotuje się do miękkości, na pięć minut przed końcem dodaje się posiekany drobno jarmuż bez ogonków. Potem całość się odlewa, soli, dodaje się mało i śmietanę i tłucze na gładką masę.
Smacznego :)