Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi, ale to jedna z przypraw nadaje charakteru tej potrawie. Wypróbujcie koniecznie.
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 630
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1384
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 25743
Składniki
Jeśli mamy filety śledziowe w oleju, płuczemy je w zimnej wodzie. Matiasy musimy wcześniej namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, najlepiej przez całą noc. Żurawinę zalewamy wrzątkiem i dajmy jej 15-20 minut na napęcznienie.
Cebulę kroimy w piórka, zalewamy wrzątkiem i czekamy ok. 5 minut. Osuszone papierowym ręcznikiem śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy odcedzoną żurawinę i cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz goździki, które nadają potrawie wyjątkowy smak. Na koniec spora ilość pieprzu i olej. Mieszamy wszystkie składniki i przekładamy je do naczynia z pokrywką lub słoika.
śledzie wstawiamy na kilka godzin do lodówki, by się "przegryzły". Dopiero wtedy nabiorą aromatu i wyjątkowego smaku.