Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miłośnicy śledzi będą zachwyceni tym przepisem. Prosty skład, szybko się robi, ale to jedna z przypraw nadaje charakteru tej potrawie. Wypróbujcie koniecznie.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1206
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 254
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1334
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4188
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1206
Składniki
Jeśli mamy filety śledziowe w oleju, płuczemy je w zimnej wodzie. Matiasy musimy wcześniej namoczyć w zimnej wodzie lub mleku, najlepiej przez całą noc. Żurawinę zalewamy wrzątkiem i dajmy jej 15-20 minut na napęcznienie.
Cebulę kroimy w piórka, zalewamy wrzątkiem i czekamy ok. 5 minut. Osuszone papierowym ręcznikiem śledzie kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy odcedzoną żurawinę i cebulę, ziele angielskie, liść laurowy oraz goździki, które nadają potrawie wyjątkowy smak. Na koniec spora ilość pieprzu i olej. Mieszamy wszystkie składniki i przekładamy je do naczynia z pokrywką lub słoika.
śledzie wstawiamy na kilka godzin do lodówki, by się "przegryzły". Dopiero wtedy nabiorą aromatu i wyjątkowego smaku.