Sałatki Przepis na:
3-4 os. | 60 min | średnie | przystępne |
Ziemniaki gotujemy w mundurkach, hartujemy w zimnej wodzie, po wystudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Boczek i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na łyżce oliwy na złoto, studzimy. Ogórki kroimy również w kosteczkę, łączymy składniki dodając majonez. Ta sałatka lubi dużo pieprzu, można dodać posiekaną natkę pietruszki żeby ożywić kolor.
Na skróty
Komentarze do przepisu (2)

kaciusia 19 lipca 2009Zgłoś do usunięcia
a gdzie jajko na twardo??ugotowana marchewka??groszek??kawalek jablka??nigdy nie oddaje cebuli i boczku.to nie jest szalot!!!0 Kto głosował? | Odpowiedz

czekolada 10 stycznia 2009Zgłoś do usunięcia
RadzÄ0 Kto głosował? | Odpowiedz