Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z pieczonym, smażonym bądź duszonym mięsem serwowanym w towarzystwie ryżu. Cały sekret udanej surówki tkwi w zalewie, która nadaje jej charakterystycznego smaku, jaki kojarzymy z popularnych barów z wietnamskim jedzeniem.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10693
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4802
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 915
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9136
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1350
Składniki
Kapustę umyj i drobno posiekaj nożem. Przełóż do dużej miski i posól. Całość przemieszaj. Odstaw miskę z kapustą na około 30 minut, żeby puściła sok. Następnie odlej sok z miski.
Marchew obierz i zatrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do miski z kapustą.
Do rondelka wlej ocet ryżowy, dodaj olej i cukier. Składniki podgrzewaj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gorącą zalewę przelej do miski z posiekaną kapustą i marchewką. Składniki wymieszaj.
Surówkę z białej kapusty przykryj i odstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień surówka jest gotowa do serwowania. Smacznego!