Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo lubimy z rodzinką wyjść czasami do chińskiego lub wietnamskiego baru. Czasami sama coś ugotuję na wzór tamtej kuchni. Tym razem zrobiłam surówkę, którą wręcz zawsze opycham się, będąc w takim barze.
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 9967
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8991
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6370
Składniki
Kapustę posiekałam dość drobno i posoliłam. Wymieszałam i odstawiłam na 30 minut, żeby kapusta trochę puściła sok. Po tym czasie odcisnęłam nadmiar soku z kapusty i starłam na tarce jarzynowej na grubych oczkach marchew. Pokroiłam drobno papryczkę chilli i wszystkie składniki wymieszałam. Wlałam olej i ocet ryżowy. Dosypałam cukier. Wymieszałam i odstawiłam do lodówki na ok. 30 minut by surówka przeszła smakami. Świetny dodatek nie tylko do azjatyckiego obiadu:)
* papryczki chilli można dać mniej, jeśli nie lubimy ostrego posmaku * octu czy nawet cukru można dać w mniejszych bądź większych ilościach - wedle smaku * kapustę można posiekać grubiej - jak lubimy * dla lubiących czosnek proponuję przecisnąć przez praskę 2 ząbki ( ja lubię bez czosnku)