Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z pieczonym, smażonym bądź duszonym mięsem serwowanym w towarzystwie ryżu. Cały sekret udanej surówki tkwi w zalewie, która nadaje jej charakterystycznego smaku, jaki kojarzymy z popularnych barów z wietnamskim jedzeniem.
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 749
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424899
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10680
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336957
Składniki
Kapustę umyj i drobno posiekaj nożem. Przełóż do dużej miski i posól. Całość przemieszaj. Odstaw miskę z kapustą na około 30 minut, żeby puściła sok. Następnie odlej sok z miski.
Marchew obierz i zatrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do miski z kapustą.
Do rondelka wlej ocet ryżowy, dodaj olej i cukier. Składniki podgrzewaj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gorącą zalewę przelej do miski z posiekaną kapustą i marchewką. Składniki wymieszaj.
Surówkę z białej kapusty przykryj i odstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień surówka jest gotowa do serwowania. Smacznego!