Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rewelacyjny dodatek do obiadu. Świetnie komponuje się z pieczonym, smażonym bądź duszonym mięsem serwowanym w towarzystwie ryżu. Cały sekret udanej surówki tkwi w zalewie, która nadaje jej charakterystycznego smaku, jaki kojarzymy z popularnych barów z wietnamskim jedzeniem.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12638
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7153
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4665
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12638
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5712
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7153
Składniki
Kapustę umyj i drobno posiekaj nożem. Przełóż do dużej miski i posól. Całość przemieszaj. Odstaw miskę z kapustą na około 30 minut, żeby puściła sok. Następnie odlej sok z miski.
Marchew obierz i zatrzyj na tarce na dużych oczkach. Startą marchewkę dodaj do miski z kapustą.
Do rondelka wlej ocet ryżowy, dodaj olej i cukier. Składniki podgrzewaj do momentu, aż cukier całkowicie się rozpuści.
Gorącą zalewę przelej do miski z posiekaną kapustą i marchewką. Składniki wymieszaj.
Surówkę z białej kapusty przykryj i odstaw na całą noc do lodówki. Na drugi dzień surówka jest gotowa do serwowania. Smacznego!