Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Surówkę z pora można przygotować na wiele różnych sposobów. Najczęściej jednak wracamy do starego, sprawdzonego przepisu z klasycznym połączeniem pora z jabłkiem, marchewką i pysznym sosem majonezowym. Do naszej surówki z pora dodamy jeszcze gruszkę. Będzie smacznie.
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1234
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 232
Kurczak faszerowany brokułem i serem to pyszne i efektowne danie, które łączy...
Odsłon: 906
Smaczny domowy kruchy placek z kwaskowatym nadzieniem winogronowym. Polecam.
Odsłon: 1234
Idealna na kolację lub do pracy.
Odsłon: 232
Składniki
Pora oczyszczamy i kroimy w półplasterki. Po pokrojeniu zalewamy go zimną wodą na 1-2 minuty, a następnie odsączamy na sitku. Lekko odciskamy i przekładamy do miski.
Marchewkę obieramy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jabłko i gruszkę razem ze skórką ścieramy tak jak marchewkę. Dodajemy do pora i skrapiamy sokiem z cytryny, aby owoce nie ściemniały. Następnie dodajemy do warzyw wymieszaną śmietanę, majonez, musztardę pieprz, sól i cukier. Dokładnie łączymy.
Surówkę przed podaniem warto schłodzić w lodówce, ale równie dobrze smakuje podana od razu po przygotowaniu. Surówka z pora z gruszką i jabłkiem doskonale pasuje do różnych dań obiadowych.