Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka z tuńczykiem jest idealna na lunch, kolację, piknik, imprezę rodziną i każdą inną okazję. Możesz ją przygotować w zaledwie 5 minut, łącząc ze sobą warzywa i mięso bogate w składniki odżywcze. Całość jest skąpana dodatkowo w oliwie z oliwek, która dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych. Danie będzie idealną propozycją dla osób na diecie niskokalorycznej, ale jeśli chcesz, z powodzeniem możesz ją też posypać tartym parmezanem czy ciepłymi jeszcze grzankami z chleba.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36613
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3385
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2820
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 36613
Sos boloński to klasyk włoskiej kuchni, więc – jak to z klasykami bywa – w ka...
Odsłon: 3385
Zapiekanki z pieczarkami to prosty, a zarazem pyszny sposób na szybki posiłek...
Odsłon: 496
Pizza neapolitańska to chrupiące ciasto z niewielką ilością aromatycznych dod...
Odsłon: 2820
Składniki
Sałatę drobno poszatkuj, a pomidory koktajlowe przedziel na połowy.
Kukurydzę i kapary odsącz z zalewy.
Cebulę obierz i drobno posiekaj, a następnie przelej ją wrzątkiem i pozostaw do wyschnięcia. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie słupki.
Wszystkie warzywa przenieś do miski razem z odsączonym z zalewy tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Surówkę z tuńczykiem zalej oliwą z oliwek. Danie wstaw do lodówki na ok. 30 minut, by smaki się połączyły.
Przechowuj w zimnym miejscu, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 1 dnia. Chcąc przygotować ją wcześniej, najlepiej jest polać ją oliwą tuż przed zaserwowaniem.