Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ta surówka z tuńczykiem jest idealna na lunch, kolację, piknik, imprezę rodziną i każdą inną okazję. Możesz ją przygotować w zaledwie 5 minut, łącząc ze sobą warzywa i mięso bogate w składniki odżywcze. Całość jest skąpana dodatkowo w oliwie z oliwek, która dostarcza nienasyconych kwasów tłuszczowych. Danie będzie idealną propozycją dla osób na diecie niskokalorycznej, ale jeśli chcesz, z powodzeniem możesz ją też posypać tartym parmezanem czy ciepłymi jeszcze grzankami z chleba.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 516
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 292
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9784
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1146
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4503
Składniki
Sałatę drobno poszatkuj, a pomidory koktajlowe przedziel na połowy.
Kukurydzę i kapary odsącz z zalewy.
Cebulę obierz i drobno posiekaj, a następnie przelej ją wrzątkiem i pozostaw do wyschnięcia. Czerwoną paprykę pokrój w cienkie słupki.
Wszystkie warzywa przenieś do miski razem z odsączonym z zalewy tuńczykiem i posiekaną natką pietruszki. Dopraw do smaku solą i pieprzem, a następnie dokładnie wymieszaj.
Surówkę z tuńczykiem zalej oliwą z oliwek. Danie wstaw do lodówki na ok. 30 minut, by smaki się połączyły.
Przechowuj w zimnym miejscu, w szczelnym pojemniku. Zużyj w ciągu 1 dnia. Chcąc przygotować ją wcześniej, najlepiej jest polać ją oliwą tuż przed zaserwowaniem.