Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tort sałatkowy to rewelacyjny pomysł jako przekąska na imprezę. Jest sałatką podaną oryginalnym stylu bo jest na chlebie tostowym. Pięknie się prezentuje i na pewno zachwyci gości.
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Śliwki marynowane w occie są doskonałym dodatkiem do mięs czerwonych i paszte...
Odsłon: 179
Fittir to egipskie wielowarstwowe placki z farszem słodkim lub wytrawnym, lub...
Odsłon: 146
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 792
Składniki
Tuńczyk odsączyłam z wody i dodałam do niego drobno posiekaną czerwoną cebulę. Również tu dodałam majonez, sól i pieprz Kolejność dodawania past jest bez znaczenia i każdy może zrobić to jak tylko chce. Na prostokątnym talerzu układam 3 kromki chleba tostowego. Nakładam farsz, następnie kolejne 3 szt chleba i drugi farsz. Kolejna warstwa chleba, pasty i na samej górze 3 ostatnie kromki chleba tostowego. Tort otynkowałam majonezem oraz zdobiłam tym co miałam w lodówce. Tutaj każdy może wykorzystać resztki warzyw i jest to fajny sposób na czyszczenie lodówki . Gotowy tort ląduje w lodówce na kilka godzin a najlepiej na całą noc