Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 46
Składniki
Ser kroimy w grubą kostkę (ok 5 mm). Wędlinę kroimy najpierw w plasterki, potem w paseczki. Ogórki kroimy na plasterki; jeżeli są duże, przekrajamy każdy plasterek jeszcze na pół. Cebulę myjemy, obieramy i kroimy w piórka. Musztardę ucieramy z octem winnym i odrobiną soli oraz pieprzu. Dodajemy olej i mieszamy aż powstanie gładki sos. Kostki sera i plasterki polędwicy plasterki ogórka i piórka cebulki mieszamy w misce, posypujemy natką pietruszki, polewamy sosem i jeszcze raz mieszamy