Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Propozycja na smaczne urozmaicenie jajecznicy poprzez dodatek leśnego akcentu oraz cebulki i świeżego szczypiorku. W sam raz na dobry początek dnia :)
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 227
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 811
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 144
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
Kurki oczyszczamy i płuczemy w zimnej wodzie. Jajka wbijamy do miseczki, dodajemy mleko*, sól, pieprz i wszystko energicznie mieszamy widelcem. Cebulę drobno siekamy i szklimy na oliwie z oliwek, następnie dodajemy kurki** i smażymy je przez chwilę do momentu odparowania wody z grzybków. Następnie dodajemy zawartość miseczki i smażymy jajecznicę do momentu odpowiedniego ścięcia się jajek. * dodatek mleka sprawi, że jajecznica będzie delikatniejsza i bardziej puszysta ** jeśli mamy większe kurki - kroimy je na mniejsze kawałki
Gotową jajecznicę posypujemy świeżym szczypiorkiem i podajemy z ulubionym pieczywem. Życzę smacznego! :)