Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Doskonała propozycja na słodkie śniadanie lub podwieczorek - puszysty omlet z jabłkiem. Tylko15 minut roboty i gotowe. Omlet przed podaniem możecie oprószyć cukrem pudrem lub podać w towarzystwie jogurtu naturalnego i cynamonu. Przypadnie do gustu zarówno małym, jak i dużym.
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 104
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2774
Dzisiaj kruche, mięciutkie i aromatyczne mięsko jakim jest karkówka (plastry)...
Odsłon: 1304
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 754
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 104
Składniki
Do miski wbić jajko, dodać mąkę, mleko, proszek do pieczenia i cukier. Składniki wymieszać widelcem.
Jabłko obrać, pokroić na paski lub w kostkę i dorzucić do ciasta.
Omleta z jabłkami smażyć na dobrze rozgrzanej patelni z odrobiną masła klarowanego. Kiedy omlet od góry się zetnie, przewrócić go na drugą stronę i jeszcze chwilę podpiec na wolnym ogniu.
Przed podaniem omleta oprósz cukrem pudrem. Podawaj z ulubionymi dodatkami.