Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś w mojej kuchni gości pyszna pasta z bobu. Idealna propozycja na śniadanie czy drugie śniadanie w pracy. Przygotowuje się ją łatwo. Oprócz tego, że jest genialna w smaku jest też zdrowa dzięki właściwościom bobu.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 220
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 797
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2827
Składniki
Pastę z bobu przygotowuje się dość szybko, najdłuższym etapem naszej pracy jest ugotowanie bobu ale o tym za chwile. Śmiało można ją wykonać dzień wcześniej i przechowywać w lodówce. Genialnie smakuje z ciemnym pieczywem ale również z grzankami. To zaczynamy. Bób gotujemy w osolonej wodzie. Następnie odcedzamy i dajemy mu chwilę aby przestygł. Po tym czasie obieramy bób i przekładamy do naczynia w którym będziemy go blendować.
Do bobu dodajemy sok z limonki, oliwę oraz sól i pieprz. Następnie wszystko blendujemy na jednolitą masę i to cała filozofia. Nasz pasta z bobu jest gotowa. Smacznego!!