Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne flaczki wołowe to wyjątkowo sycąca zupa, którą możesz przygotować na różne okazje.Ale nie tylko jako zupa. Ja postanowiłem połączyć flaczki z jajecznicą ,normalnie petarda.
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22697
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15061
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 693
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22697
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15061
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4810
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45134
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 693
Składniki
Wbrew pozorom przepis na to, jak ugotować flaki wołowe nie jest mocno skomplikowany. Na początek przygotuj bulion zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warto kupić już oczyszczone i obgotowane flaczki, wtedy wystarczy je tylko pokroić i zalać wodą oraz gotować przez kilka minut. Na koniec odcedź je i przepłucz gorącą wodą, a następnie znów gotuj przez pół godziny w czystej wodzie i odsącz. Później przygotuj patelnię na nią włóż smalec i dodaj flaczki, gdy tylko sie podsmażą wlej ubite jajka 3 sztuki .