Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Aromatyczne flaczki wołowe to wyjątkowo sycąca zupa, którą możesz przygotować na różne okazje.Ale nie tylko jako zupa. Ja postanowiłem połączyć flaczki z jajecznicą ,normalnie petarda.
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Szybka, prosta i smaczna zapiekanka, której głównym składnikiem jest seler na...
Odsłon: 95
Pyszna sałatka, którą przygotujesz w kilkanaście minut. Możesz ją podać na ko...
Odsłon: 243
Przepis dnia
Delikatny, herbaciany biszkopt z lekkim śmietankowym kremem i słodko-kwaśnym...
Odsłon: 9863
Składniki
Wbrew pozorom przepis na to, jak ugotować flaki wołowe nie jest mocno skomplikowany. Na początek przygotuj bulion zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Warto kupić już oczyszczone i obgotowane flaczki, wtedy wystarczy je tylko pokroić i zalać wodą oraz gotować przez kilka minut. Na koniec odcedź je i przepłucz gorącą wodą, a następnie znów gotuj przez pół godziny w czystej wodzie i odsącz. Później przygotuj patelnię na nią włóż smalec i dodaj flaczki, gdy tylko sie podsmażą wlej ubite jajka 3 sztuki .