Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jesz w kółko zwykły chleb lub bułki? Mam dla Ciebie rewelacyjne rozwiązanie! Trzymaj przepis na przepyszne bajgle szpinakowe. Może nie jest to mój najszybszy przepis, ale dla tego obłędnego smaku zdecydowanie warto postać trochę w kuchnii. Z przepisu wychodzi 6 bułeczek z czego jedna ma 197 kalorii. B : 6g T : 4g W : 27g
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 219
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 316
Cudowne ciasteczka zrobiłam na Dzień Kobiet wg przepisu Bożenki. Bożena1960...
Odsłon: 219
Nie ma lepszych wyrobów od domowych. Czy salceson, pasztetowa, mielonka, zaws...
Odsłon: 316
Składniki
Szpinak zblenduj z wodą. Wymieszaj sypkie i płynne składniki w robocie z hakiem ( lub ręcznie ) do uzyskania gładkiego ciasta. Ciasto przełóż do miski ( może się kleić ), zakryj bawełnianym ręcznikiem i odstaw w ciepłe miejsce na pół godziny.
Po tym czasie ciasto podziel na 6 równych części. Z każdej z nich uformuj bajgla. ( uformuj kulkę i zrób dziurę palcami )
Przygotowane bajgle zostaw na blacie lekko oprószonym mąką na 30 minut pod bawełnianą ściereczką.
Następnie połóż bajgle na wrzątek i gotuj z obydwu stron po minucie. Wyciagnij bajgle z wody i przełóż na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
Dodatkowo możesz posypać bajgle np. sezamem. Piecz w piekarniku nagrzanym do 200* przez 20 minut.