Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki.Przepis z programu"Rewolucja na talerzu"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.