Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdrowe bułeczki.Przepis z programu"Rewolucja na talerzu"
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34167
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1376
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113605
Składniki
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Wyrobić ciasto zagniatając mąkę z solą,drożdżami,mlekiem,miodem i oliwą oraz dodać pokrojone owoce.Odstawić na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Uformować bułeczki (ciasto jest rzadkie,ja robię to dłońmi lekko skropionymi oliwą),poukładać je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia,nakryć folią aluminiową i odstawić znów na 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.
Wstawić do piekarnika(zdjąć folię) do 190 st i piec ok 30 min.