Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Z domowego pieczywa tym razem polecam grahamki. Lekkie, smaczne bułeczki, które świetnie nadają się do pracy ;) Polecam!
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3717
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1541
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3717
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34207
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1541
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113643
Składniki
Drożdże skruszyć do miski, zasypać cukrem i poczekać, aż się rozpuszczą. Następnie dodać kilka łyżek ciepłej wody i klika łyżek mąki pszennej. Zaczyn odstawić na kilka minut. Następnie dodać pozostałe składniki, w tym stopione masło i wyrobić ciasto.
Gotowe ciasto przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce na ok. 60-75 min. Po tym czasie ciasto przełożyć na blat i formować bułeczki (u mnie wyszło 8 szt).
Bułeczki przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i odstawić jeszcze na kwadrans do napuszenia. następnie posmarować zimną wodą i włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika. Piec ok. 40 -45 min. do zrumienienia, po czym ponownie posmarować zimną wodą.
Bułeczki są naprawdę przepyszne! Smacznego!