Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Domowy chlebek graham z dodatkiem ziaren to samo zdrowie! Polecam ;)
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1470
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113634
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 3601
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34201
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1470
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113634
Składniki
Drożdże zasypać cukrem, potem zrobić zaczyn i odstawić na kilka minut. Potem dodać pozostałe składniki, ziarna i wyrobić ciasto. Przykryć i odłożyć w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto podwoi objętość.
Wyrośnięte ciasto przełożyć do wysmarowanej tłuszczem keksówki. Pozostawić jeszcze na ok. 15 do napuszenia. następnie posmarować białkiem i posypać ziarnami.
Piec w temp. 200 stopni przez ok. 35-40 min. Smacznego!