Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ekspresowy do przygotowania i ekspresowy do zjedzenia. Póki mamy świeży czosnek niedźwiedzi i forsycję, warto upiec taki chlebek
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 239
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 568
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Raz lub dwa do roku gotuję ozorki w sosie albo chrzanowwo - musztardowym, alb...
Odsłon: 88
Wszystko zapakowane do słoiczków dzisiaj przyda się później. Polecam.
Odsłon: 239
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szy...
Odsłon: 568
Otoczone pikantnymi przyprawami, soczyste pałki z kurczaka z chrupiącą skórką...
Odsłon: 164
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem w misce i wlać wodę. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie keksówki o długości 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto do dwóch foremek. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec 30 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z foremek, zdjąć papier i wystudzić na kratce.