Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ekspresowy do przygotowania i ekspresowy do zjedzenia. Póki mamy świeży czosnek niedźwiedzi i forsycję, warto upiec taki chlebek
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 253
Pyszne i sycące pyzy ziemniaczane z pełnym smaku farszem z wieprzowego mięsa...
Odsłon: 4741
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 4724
Przepis na rybę z frytkownicy beztłuszczowej Ryba z airfryera Ryba z airfry...
Odsłon: 44562
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso gotowane długo...
Odsłon: 253
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem w misce i wlać wodę. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie keksówki o długości 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto do dwóch foremek. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec 30 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z foremek, zdjąć papier i wystudzić na kratce.