Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ekspresowy do przygotowania i ekspresowy do zjedzenia. Póki mamy świeży czosnek niedźwiedzi i forsycję, warto upiec taki chlebek
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 91
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15972
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 152
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 661
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 91
W niedzielę często gotujemy rosół. Gotowy rosół przecedzamy i zostają nam pys...
Odsłon: 39
Przepis dnia
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 15972
Dzisiaj banalnie łatwy w przygotowaniu grillowany ananas podany wraz z miodow...
Odsłon: 56
Pikantne skrzydełka tak nam smakowały,że postanowiliśmy użyć tego samego zest...
Odsłon: 152
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 661
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem w misce i wlać wodę. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie keksówki o długości 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto do dwóch foremek. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec 30 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z foremek, zdjąć papier i wystudzić na kratce.