Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ekspresowy do przygotowania i ekspresowy do zjedzenia. Póki mamy świeży czosnek niedźwiedzi i forsycję, warto upiec taki chlebek
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 77
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 853
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 78
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 64
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 30
Proste do przygotowania, efektowne ciasto. Warto przygotować je dzień wcześni...
Odsłon: 77
Doskonałą lazanię z cukinii przygotujesz zastępując tradycyjny makaron plaste...
Odsłon: 853
Jest to klasyka polskiej kuchni sprzed lat. Taki befsztyk często podawany był...
Odsłon: 78
To sałatka z produktów, które zazwyczaj mamy w swojej spiżarni. Jest prosta i...
Odsłon: 64
Dziś moja ulubiona śniadaniowa zupka mocy SOPA PRIMITIVA z ziół i warzyw z ma...
Odsłon: 30
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem w misce i wlać wodę. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie keksówki o długości 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto do dwóch foremek. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec 30 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z foremek, zdjąć papier i wystudzić na kratce.