Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chleb ekspresowy do przygotowania i ekspresowy do zjedzenia. Póki mamy świeży czosnek niedźwiedzi i forsycję, warto upiec taki chlebek
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22498
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43969
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22498
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 14787
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4581
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 43969
Chrupiące mięsko w wyjątkowym piwnym sosie. Z dodatkiem ziemniaków i ogórka k...
Odsłon: 593
Pyszne, puszyste ciasto marchewkowe z nutą czekolady. * Jeśli wolisz klasyc...
Odsłon: 597
Składniki
Drożdże wymieszać z cukrem w misce i wlać wodę. Następnie dodać pozostałe składniki i wszystko wymieszać. Odstawić ciasto na 20 minut. Po tym czasie keksówki o długości 35 cm wyłożyć papierem do pieczenia i rozdzielić ciasto do dwóch foremek. Zostawić ciasto do wyrośnięcia. Gdy już wyrośnie wstawić do piekarnika nagrzanego do 250 stopni i piec 30 minut. Potem zmniejszyć temperaturę do 220 stopni i piec kolejne 30 minut. Po upieczeniu chleby wyjąć z foremek, zdjąć papier i wystudzić na kratce.