Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Cukiniowe placki z musem bobowym"
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 772
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 906
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2797
Składniki
Cukinię umyj, obetnij końce i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Odciśnij z nadmiaru soków i przełóż do miski. Następnie wymieszaj ze startym parmezanem, przypraw solą, pieprzem i suszonym oregano. Dodaj jajko, wsyp mąkę i dokładnie wymieszaj. Na patelni rozgrzej olej, wlej masę i usmaż placki.
Ugotuj bób na miękko w dużej ilości osolonego wrzątku, odcedź i obierz z łupinek, zmiksuj. Do masy dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek. Wlej sok z cytryny, oliwę i dopraw chili. Całość połącz. Jeśli pasta będzie zbyt gęsta, wymieszaj ją z przegotowaną wodą. Usmażone placki podawaj polane musem z bobu. Obok ułóż kawałki grillowanego boczku.Źródło: Na żywo