Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak widać wzięło mnie na omlety, które bardzo lubi moja rodzinka. Dzisiaj mój eksperymentalny omlet z grzankami. Omlet wyszedł bardzo smaczny, jest bardzo prosty w przygotowaniu i bardzo syty, zjadłam połowę i wystarczyło, chociaż trudno było się oprzeć pozostałemu kawałkowi. Polecam
nóż, patelnia z przykrywką, talerz, garnuszek, widelec,
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 4913
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34396
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2075
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113753
Składniki
Pokrojone kromeczki bułki obsmażyć na patelni z rozgrzanym masłem klarownym z każdej strony czyli przygotować grzanki. Jajka wbić do garnuszka, rozbełtać z dodatkiem soli i pieprzu do smaku, połączyć z posiekanym szczypiorkiem lub posiekaną cebulką zieloną. Tak przygotowanymi jajkami zalać przygotowane grzanki i smażyć na małym ogniu palnika do lekkiego ścięcia jajek. Gdy brzegi jajek się zetną posypać serem mozzarella ,przykryć przykrywką i smażyć do całkowitego ścięcia jajek i rozpuszczenia sera. Gotowy omlet przełożyć na płytki talerz i polać ketchupem . Smacznego
Przygotowanie grzanek.
Grzanki zalane rozbełtanymi jajkami.
Omlet po usmażeniu.
Omlet gotowy do podania.