Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Jabłka pieczone w cieście z nutą cynamonu. Robi się je bardzo prosto. Wystarczy umyć owoce, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plastry i obtoczyć w cieście. Po kilkunastu minutach spędzonych w piekarniku przekąska będzie gotowa do jedzenia. Przepis pochodzi z 398. odcinka programu "Ewa gotuje".
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Ozorki wieprzowe, bardzo chude mięso, zapomniane w kuchni polskiej. Są smaczn...
Odsłon: 53
Kiełbasa krakowska jest klasykiem wśród wędlin na kanapki. Wyjątkowy smak i a...
Odsłon: 86
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5946
Szybkie i łatwe krewetki pieczone, pełne aromatycznych przypraw. Idealne dla...
Odsłon: 89
Składniki
Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój w grube plastry.
Do miski wbij jajka, dodaj miód, wsyp cynamon i mąkę, wlej 4 łyżki wody. Składniki zmiksuj.
Jabłka obtocz w mące, następnie zanurz w cieście.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Jabłka w cieście ułóż w równych odstępach. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (na złoty kolor).