Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Jabłka pieczone w cieście z nutą cynamonu. Robi się je bardzo prosto. Wystarczy umyć owoce, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plastry i obtoczyć w cieście. Po kilkunastu minutach spędzonych w piekarniku przekąska będzie gotowa do jedzenia. Przepis pochodzi z 398. odcinka programu "Ewa gotuje".
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21519
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Najprostsze ciasto jakie można sobie wyobrazić. Proste i szybkie w przygotowa...
Odsłon: 117
Ogórki, papryka i cebula, a wszystko w aromacie czosnku i ziół – oto przepis...
Odsłon: 21519
...naturalny, domowy. Bez sztucznych dodatków. Najlepszy. Polecam.
Odsłon: 73
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 110
Polecam.
Odsłon: 839
Składniki
Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój w grube plastry.
Do miski wbij jajka, dodaj miód, wsyp cynamon i mąkę, wlej 4 łyżki wody. Składniki zmiksuj.
Jabłka obtocz w mące, następnie zanurz w cieście.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Jabłka w cieście ułóż w równych odstępach. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (na złoty kolor).