Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakowita propozycja na słodkie śniadanie lub deser. Jabłka pieczone w cieście z nutą cynamonu. Robi się je bardzo prosto. Wystarczy umyć owoce, usunąć gniazda nasienne, pokroić w grube plastry i obtoczyć w cieście. Po kilkunastu minutach spędzonych w piekarniku przekąska będzie gotowa do jedzenia. Przepis pochodzi z 398. odcinka programu "Ewa gotuje".
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12280
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6964
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 232
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4536
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12280
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6964
Składniki
Jabłka umyj, wytnij gniazda nasienne. Owoce pokrój w grube plastry.
Do miski wbij jajka, dodaj miód, wsyp cynamon i mąkę, wlej 4 łyżki wody. Składniki zmiksuj.
Jabłka obtocz w mące, następnie zanurz w cieście.
Blachę piekarnika wyściel papierem do pieczenia. Jabłka w cieście ułóż w równych odstępach. Piecz w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez około 15 minut (na złoty kolor).