Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Patelnia z pokrywką, niż do krojenia warzyw.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13868
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15499
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6323
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13868
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1596
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15499
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6323
Składniki
Masło rozpuszczam na patelni do skwierczenia i wbijam 3 jajka - jak na sadzone. Przykrywam patelnię pokrywką i smażę/duszę na średnim ogniu 3-4 minuty. Smażenie kończę gdy na powierzchni zoltka widać cienką warstwę ściętego białka. Wtedy żółtko jest płynne.
W czasie gdy jajka się smażą, myję i kroję warzywa. Układam je na dużym talerzu.
Usadzone jajka kładę na takerzu z warzywami i takie gorące posypuję twardym, drobno tartym serem. Dodaję przyprawy. Smacznego