Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Patelnia z pokrywką, niż do krojenia warzyw.
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1200
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 148
Z wykorzystaniem warzyw z rosołu i świetnie doprawione.
Odsłon: 466
Pomysł na krewetki w sosie korma. Składniki i proporcje wzięłam z kilku przep...
Odsłon: 72
Składniki
Masło rozpuszczam na patelni do skwierczenia i wbijam 3 jajka - jak na sadzone. Przykrywam patelnię pokrywką i smażę/duszę na średnim ogniu 3-4 minuty. Smażenie kończę gdy na powierzchni zoltka widać cienką warstwę ściętego białka. Wtedy żółtko jest płynne.
W czasie gdy jajka się smażą, myję i kroję warzywa. Układam je na dużym talerzu.
Usadzone jajka kładę na takerzu z warzywami i takie gorące posypuję twardym, drobno tartym serem. Dodaję przyprawy. Smacznego