Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Patelnia z pokrywką, niż do krojenia warzyw.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5028
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13570
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7643
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5028
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13570
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5881
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7643
Składniki
Masło rozpuszczam na patelni do skwierczenia i wbijam 3 jajka - jak na sadzone. Przykrywam patelnię pokrywką i smażę/duszę na średnim ogniu 3-4 minuty. Smażenie kończę gdy na powierzchni zoltka widać cienką warstwę ściętego białka. Wtedy żółtko jest płynne.
W czasie gdy jajka się smażą, myję i kroję warzywa. Układam je na dużym talerzu.
Usadzone jajka kładę na takerzu z warzywami i takie gorące posypuję twardym, drobno tartym serem. Dodaję przyprawy. Smacznego