Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Patelnia z pokrywką, niż do krojenia warzyw.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 135
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 356
Składniki
Masło rozpuszczam na patelni do skwierczenia i wbijam 3 jajka - jak na sadzone. Przykrywam patelnię pokrywką i smażę/duszę na średnim ogniu 3-4 minuty. Smażenie kończę gdy na powierzchni zoltka widać cienką warstwę ściętego białka. Wtedy żółtko jest płynne.
W czasie gdy jajka się smażą, myję i kroję warzywa. Układam je na dużym talerzu.
Usadzone jajka kładę na takerzu z warzywami i takie gorące posypuję twardym, drobno tartym serem. Dodaję przyprawy. Smacznego