Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Keto śniadanie na bogato ;) Przepis dla 1 osoby.
Patelnia z pokrywką, niż do krojenia warzyw.
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5187
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 772
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1246
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5187
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 772
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11561
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5003
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1246
Składniki
Masło rozpuszczam na patelni do skwierczenia i wbijam 3 jajka - jak na sadzone. Przykrywam patelnię pokrywką i smażę/duszę na średnim ogniu 3-4 minuty. Smażenie kończę gdy na powierzchni zoltka widać cienką warstwę ściętego białka. Wtedy żółtko jest płynne.
W czasie gdy jajka się smażą, myję i kroję warzywa. Układam je na dużym talerzu.
Usadzone jajka kładę na takerzu z warzywami i takie gorące posypuję twardym, drobno tartym serem. Dodaję przyprawy. Smacznego