Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jajkochlebki to kolejna ciekawa forma podania tak uwielbianych przez Polaków jajek. Propozycja sprawdzi się na szybkie i treściwe śniadanie. Dzięki dużej zawartości białka syci na długo i daje sporą dawkę energii - w chrupiącej kanapce z patelni mamy nie tylko jajko - jest tam również ulubiona szynka oraz mozzarella. Rozgrzewające jajochlebki z niespodzianką w środku przygotujesz w nie więcej niż 10 minut, więc idealnie nadają się na śniadanie przed pracą, zajęciami na uczelni czy szkołą.
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Dorsza z frytkownicy bez tłuszczowej przygotujesz błyskawicznie bez patelni i...
Odsłon: 2171
Warzywna pasta pełna smaku.
Odsłon: 141
Ciasto jest bardzo łatwe do przygotowania. Jest lekkie, pyszne i mocno truska...
Odsłon: 244
Składniki
Chleb pokrój w grubsze kromki, a następnie wydrąż z nich środki. Tak przygotowane pieczywo wyłóż na rozgrzaną, suchą patelnię i podgrzewaj do chrupkości. Gdy zrobią się rumiane, na patelni pozostaw jedną lub dwie kromki chleba.
Do środka chleba wrzuć masło i poczekaj, aż się rozpuści. Następnie ułóż kolejno plaster szynki, plaster mozzarelli. Wbij jajko. Całość przykryj pokrywką i zmniejsz moc palnika.
Po kilku minutach, gdy jajko się zetnie, jajochlebek posyp solą oraz odrobiną słodkiej papryki. Przełóż na talerz i całość posyp kilkoma ziarnami słonecznika (możesz je wcześniej uprażyć na patelni).
Jajochlebek możesz podać na liściach sałaty, z pomidorami lub awokado. Śniadanie będzie bardziej treściwe i aromatyczne.