Do góry

Śniadania Przepis na:

Kanapeczki z pastą z tuńczyka i jajek.

Kanapeczki z pastą z tuńczyka i jajek.

Autor:

Przepisów i artykułów: 1426 Ocena: 18417

Dodano:

Odsłon: 790

Kanapeczki na śniadanie i kolacje. Polecam.

Składniki

  • chleb 2 kromki
  • pasta z tuńczyka i jajek
  • Składniki na pastę:
  • tuńczyk we własnym sosie 13 dag (po osączeniu)
  • jajka kurze 2 szt.(ugotowane na twardo)
  • młody por zielona część 10 cm
  • majonez 2 łyżeczki
  • ketchup 2 łyżeczki
  • musztarda 1 łyżeczka
  • Sól morska
  • Pieprz ziołowy
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie pasty:

    Obrane jajka ze skorupek kroimy w kostkę, tuńczyka osączamy z sosu i lekko rozdrabniamy widelcem. Por kroimy w drobną kostkę. Wszystkie składniki umieszczamy w głębokim talerzu, mieszamy. Dodajemy majonez, musztardę i ketchup, doprawiamy pieprzem ziołowym i solą, mieszamy.

  2. Wykonanie kanapeczek:

    Kroimy kromki chleba na mniejsze kromeczki, smarujemy je pastą z tuńczyka i jajek.

    Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń