Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg, banan, jajeczko, borówki, śmietanka. Wszystko co dobre.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10760
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4817
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 939
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9195
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1358
Składniki
Do garnka nalać wodę. Posolić i dodać olej rzepakowy. Postawić na gazie i doprowadzić do zagotowania. W salaterce wymieszać twaróg, roztartego banana, jajko i mąkę krupczatkę i pszenną. Masa powinna być dość zwarta. Pobierać łyżką ciasto. Prowadzić po ściance naczynia. Łyżkę zanurzać w gotującej się wodzie. Jak porcja wpadnie do wody pobierać kolejną porcję. Do wyczerpania ciasta. Kluseczki krótko gotować, do wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Nałożyć na talerze. Dodać owoce, u mnie borówki. Dodać śmietanę wg uznania. Zajadać. Smacznego