Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg, banan, jajeczko, borówki, śmietanka. Wszystko co dobre.
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 332
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 506
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 722
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i mrożonymi warzywami. Nie może się...
Odsłon: 332
Prosta i łatwa sałatka z makaronem orzo, ananasem, ogórkiem i kukurydzą. Do n...
Odsłon: 506
Piersi kacze przygotowane na niedzielny obiad. Piersi wyszły smaczne, mięsko...
Odsłon: 722
Składniki
Do garnka nalać wodę. Posolić i dodać olej rzepakowy. Postawić na gazie i doprowadzić do zagotowania. W salaterce wymieszać twaróg, roztartego banana, jajko i mąkę krupczatkę i pszenną. Masa powinna być dość zwarta. Pobierać łyżką ciasto. Prowadzić po ściance naczynia. Łyżkę zanurzać w gotującej się wodzie. Jak porcja wpadnie do wody pobierać kolejną porcję. Do wyczerpania ciasta. Kluseczki krótko gotować, do wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Nałożyć na talerze. Dodać owoce, u mnie borówki. Dodać śmietanę wg uznania. Zajadać. Smacznego