Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Twaróg, banan, jajeczko, borówki, śmietanka. Wszystko co dobre.
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2645
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 2645
Składniki
Do garnka nalać wodę. Posolić i dodać olej rzepakowy. Postawić na gazie i doprowadzić do zagotowania. W salaterce wymieszać twaróg, roztartego banana, jajko i mąkę krupczatkę i pszenną. Masa powinna być dość zwarta. Pobierać łyżką ciasto. Prowadzić po ściance naczynia. Łyżkę zanurzać w gotującej się wodzie. Jak porcja wpadnie do wody pobierać kolejną porcję. Do wyczerpania ciasta. Kluseczki krótko gotować, do wypłynięcia. Wyłowić łyżką cedzakową. Nałożyć na talerze. Dodać owoce, u mnie borówki. Dodać śmietanę wg uznania. Zajadać. Smacznego