Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka, nóż, deska do krojenia, patelnia
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5623
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 937
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 241
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 27517
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 66
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oliwie z oliwek. Dodaj pokrojone pomidory bez skóry, a także pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, dorzuć czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko podduś do momentu, aż warzywa zmiękną, a soki z warzyw odparują. Dopraw wszystko solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Chwilę podsmaż. Na koniec wbij jajka, wymieszaj do ich ścięcia i połączenia składników.
Danie wyłóż na talerze, udekoruj świeżą natką pietruszki, oraz pokruszonym serem feta.