Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łopatka, nóż, deska do krojenia, patelnia
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31274
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 114
Doskonała propozycja na sycący, ciepły obiad dla całej rodziny. Można go przy...
Odsłon: 31274
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 410
Składniki
Drobno pokrojoną cebulę zeszklij na oliwie z oliwek. Dodaj pokrojone pomidory bez skóry, a także pokrojoną w kostkę zieloną paprykę, dorzuć czosnek przeciśnięty przez praskę. Wszystko podduś do momentu, aż warzywa zmiękną, a soki z warzyw odparują. Dopraw wszystko solą, pieprzem i pozostałymi przyprawami. Chwilę podsmaż. Na koniec wbij jajka, wymieszaj do ich ścięcia i połączenia składników.
Danie wyłóż na talerze, udekoruj świeżą natką pietruszki, oraz pokruszonym serem feta.