Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie na słodko lub obiad, przygotuj oładki. Puszyste placuszki na bazie zsiadłego mleka są niezwykle delikatne i kremowe. Możesz serwować je z posypane cukrem, z miodem, w towarzystwie owoców lub ulubionej marmolady.
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6447
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114882
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 6447
Ucierane ciasto na oleju robi się bardzo szybko. Można do niego używać różnyc...
Odsłon: 114882
Składniki
Jajka roztrzep i połącz ze siadłym mlekiem. Dodaj przesianą wraz z sodą mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, za pomocą łyżki wykładaj masę. Placuszki smaż na złoty kolor z obu stron. Serwuj na ciepło posypane cukrem.