Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli nie masz pomysłu na śniadanie na słodko lub obiad, przygotuj oładki. Puszyste placuszki na bazie zsiadłego mleka są niezwykle delikatne i kremowe. Możesz serwować je z posypane cukrem, z miodem, w towarzystwie owoców lub ulubionej marmolady.
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 285
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4494
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 515
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 285
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 9762
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1145
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4494
Składniki
Jajka roztrzep i połącz ze siadłym mlekiem. Dodaj przesianą wraz z sodą mąkę i wszystko dokładnie wymieszaj.
Na patelni rozgrzej tłuszcz, za pomocą łyżki wykładaj masę. Placuszki smaż na złoty kolor z obu stron. Serwuj na ciepło posypane cukrem.