Do góry

Śniadania Przepis na:

Omlet

Omlet

Autor:

Przepisów i artykułów: 84 Ocena: 1112

Dodano:

Odsłon: 4171

Jak zrobić omlet, który nie będzie się rozpadał i zachowa swoją wyjątkową strukturę? Wbrew pozorom nie jest to takie trudne! W parę chwil można przygotować wyjątkowe danie, które świetnie smakuje zarówno na słono, jak i w wersji na słodko - z ulubionymi owocami i słodką śmietanką. Zobaczcie nasz poradnik, jak zrobić idealnego omleta!

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 łyżka wody
  • 1 łyżeczka mąki pszennej
  • 40 g dodatków (szynka, popryka)
  • sól
  • pieprz
  • masło do smażenia
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Omlet

Przygotowanie

  1. Jajka delikatnie roztrzepać w miseczce, dodać wodę, mąkę, doprawić do smaku solą i pieprzem.

  2. Na patelni rozgrzać masło, wylać masę jajeczną, posypać ulubionymi dodatkami, smażyć aż jajka się zetną, odwrócić i smażyć jeszcze chwilę.

  3. Podawać na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ErJot 23 lipca Sycący omlet na śniadanie i od razu dzień staje się lepszy:)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń